Sokan tisztában vannak már vele, hogy a SEO elemzés végrehajtása nem egyszeri feladat. A Google algoritmusok és a keresési trendek folyamatosan változnak. Maga a keresőoptimalizálás a gyakorlatban sem állandó és kiszámítható, minden weboldal esetében egyénre szabottan kell kitalálni a praktikákat, terveket, majd ezeknek segítségével kialakítani az oldal struktúráját és a SEO audit folyamatát. Vannak azonban gyakori hibák, amiket ismernünk kell és el kell kerülnünk, hisz a Google helyezés vizsgáló észreveszi őket. Lássuk, melyek is ezek.

Több aloldal, egy kulcsszó

Az egyik leggyakoribb a hiba, amibe a SEO elemzés során belefuthatunk, ha több aloldal ugyanarra az egy kulcsszóra épül rá, mert témában megegyeznek. Ezt sokan úgy próbálják kiküszöbölni, hogy minden oldalnak más kulcskifejezést keresünk, amelyek lehetnek hasonlóak, de nem azonosak egy másikkal. Így minden weblap más kulcskifejezésre lesz optimalizálva, például ha egy mobiltelefonokat árusító webáruházban külön oldalt hoznak létrehozni okostelefonoknak, klasszikus mobiltelefonoknak, telefon kiegészítőknek stb.

A Google helyezés vizsgáló viszont ma már felismeri ezeket a szinonimákat és egyként kezeli őket. Mindegyikre szinte ugyanolyan találati listát fog kiadni, így nem érdemes ezzel fáradni. Sokkal optimálisabb témánként létrehozni egy erős, versenyképes weblapot. Ha még ezen belül is szűkíteni akarjuk a témát és a találatokat, akkor érdemes kategóriaoldalakat létrehozni, mint ahogy az a jól működő webáruházak esetében is láthatjuk.

Havidíjas keresőoptimalizálás szolgáltatás

SEO nélkül akár 2-3 évbe is telhet mire láthatóvá válik egy weboldal a Google keresőben.
Havidíjas keresőoptimalizálás ezt az időt a harmadára is lehet csökkenteni!

Tovább

Túl sok kulcskifejezés

Ha egy oldalt kulcskifejezésre optimalizálunk általában az lebeg a szemünk előtt, hogy ahányszor csak lehet illesszük be a kulcsszót a tartalomba. Ez azonban csak bizonyos határok között működőképes és sokan abba a hibába esnek, hogy túl sokszor használják a tartalomban a kulcskifejezést. A SEO elemzés során arra is ki kell térni, hogy megfelelő mennyiségben és arányban szerepel-e a kulcsszó a tartalomban. A kulcsszó halmozással kapcsolatos téveszme még régebbről maradt meg a köztudatban, amikor a Google még nem rendelkezett fejlett szűrőkkel és algoritmusokkal. Ma azonban már kifejezetten érzékeny arra, ha túl sok kulcskifejezést talál egy adott tartalmi oldalon. Az ilyen weblapokat aztán a kereső spamként kezeli, ezért jóval rosszabb helyezést érünk el vele, sőt, akár még büntetést is kaphat az oldal. Ezért egy SEO audit végrehajtása során erre is mindenképpen oda kell figyelni.

SEO elemzés – Megbízható tartalom

A megbízható, minőségi tartalom fontossága a mai napra jelentősen megnőtt. Egy SEO elemzés során tehát nagy figyelmet kell szentelnünk a weboldal tartalmi felépítésére. A Google algoritmusai ugyanis már ezt is képesek megvizsgálni, analizálni, és kiszűrni azokat a tartalmakat, amiket kevésbé ítélnek relevánsnak és jó minőségűnek. Tehát fontos szempont, hogy ne (csak) a keresőnek írjunk, hanem valóban vegyük figyelembe a tartalom felépítését, koherenciát és maradjunk az adott témánál, amit kiválasztottunk. Korábban sokan azt a taktikát folytatták, hogy több külső tartalmi oldalt csatoltak a weboldalhoz. Ezáltal egyfajta tartalmi hierarchia jött létre, ami egyben az oldal forgalmának növekedéséhez is vezethetett.

A keresőoptimalizálás a gyakorlatban viszont azt mutatja, hogy ez mára már sajnos elavult technika, a Google-t egyre nehezebb megvezetni. A SEO elemzés folyamán vegyük tehát figyelembe a weboldalunkon lévő tartalom megbízhatóságát. Érdemes inkább kevesebb, viszont értékes és erős oldalt üzemeltetni, mint sok rosszabb minőségűt.

Konzultáció

A keresőoptimalizálás a gyakorlatban viszont azt mutatja, hogy ez mára már sajnos elavult technika, a Google-t egyre nehezebb megvezetni. A SEO elemzés folyamán vegyük tehát figyelembe a weboldalunkon lévő tartalom megbízhatóságát. Érdemes inkább kevesebb, viszont értékes és erős oldalt üzemeltetni, mint sok rosszabb minőségűt.

Tartalom fejlesztés

A tartalom fejlesztés alatt azt értjük, hogy kisebb változtatásokat hajtunk végre a már meglévő tartalomban. Sokan úgy gondolják, hogy ez egy átalakítási folyamat (pl.: új kulcskifejezések beszúrása) majd pozitív hatással lesz a Google helyezés vizsgáló besorolására és a weboldal látogatottságára. Egy SEO elemzés során világossá válik, hogy a régi tartalmak megváltoztatása nem hoz túl sok eredményt. Ezeket érzékeli a Google és alacsony minőségű tartalmi oldalként fogja értékelni. Ehelyett válaszuk inkább a tartalom teljes frissítését, írjunk új szövegeket és modernizáljuk az elavult oldalt. A keresőnek így újra be kell olvasni a felújított tartalmat, ami új értéket fog képviselni, ezáltal a találati listán is jobb pozícióban fog szerepelni.

Díjmentes konzultáció és SEO audit

Lépjen velünk kapcsolatba!
SEO nélkül akár 2-3 évbe is telhet mire láthatóvá válik egy weboldal a Google keresőben.
Havidíjas keresőoptimalizálással ezt az időt a harmadára is lehet csökkenteni!

Tovább

Ha most már Ön is úgy gondolja, hogy sikeresen tudnánk segíteni az online tartalommarketingjének célbajuttatásában, akkor keressen bennünket, elérhetőségeinken és azonnal elkezdhetjük a közös és sikeres együttműködést SEO-AUDIT•HU módra!

(+36 30) 686 8893 marketing@seo-audit.hu

Ha most már Ön is úgy gondolja, hogy sikeresen tudnánk segíteni az online tartalommarketingjének célbajuttatásában, akkor keressen bennünket, elérhetőségeinken és azonnal elkezdhetjük a közös és sikeres együttműködést  SEO-AUDIT•HU módra!

(+36 30) 686 8893

marketing@seo-audit.hu