Mi a SEO audit és mihez szükséges?

A weboldal készítés alapvető része a kulcsszókutatás és az alapos keresőoptimalizálás. A sikerhez és a további forgalomnövekedéshez azonban elengedhetetlen a további ellenőrző folyamatok kivitelezése, vagyis a SEO Audit.

A SEO Audit a keresőoptimalizálási műveletek elvégzése után következő lépcsőfok, amely ahhoz segíti hozzá a felhasználót, hogy átlássa az optimalizálás eredményeit, és hogy a weboldal fejlesztésére szánt idő megfelelő arányban van-e a forgalom növekedésével, vagyis milyen mértékben kifizetődő a weboldal működtetése.

havidíjas keresőoptimalizálás

A különböző Google eszközök, mint például a Google Adwords, segíthetnek a keresőoptimalizálás bizonyos részfolyamataiban, de a további ellenőrzéseket, megfigyeléseket már a felhasználónak kell elvégeznie. Mindez azért fontos, mert ezek alapján tudja a weboldalát folyamatosan fejleszteni.

Díjmentes konzultáció és SEO audit

Lépjen velünk kapcsolatba!
SEO nélkül akár 2-3 évbe is telhet mire láthatóvá válik egy weboldal a Google keresőben.
Havidíjas keresőoptimalizálással ezt az időt a harmadára is lehet csökkenteni!

Tovább

Az On-page SEO, azaz a tartalmi SEO

seo audit 2

A keresőoptimalizálásnak három főbb részterülete közül (On Page, Off Page és technikai SEO) a legnagyobb figyelmet az On-Page résznek érdemes szentelni, hisz a Google fejlett szoftverei képesek kiszűrni a hiteles tartalmakat, és azokat részesítik előnyben. A keresőoptimalizálási folyamat alapjának mindig egy részletes weboldal elemzésnek kell lennie, aminek alapján később el lehet végezni a SEO Auditot. Ennek segítségével ki tudjuk szűrni az esetleges technikai hibákat az oldalon, illetve láthatjuk, hogy a Google megfelelően érzékeli-e, kedvezően rangsorolja-e a weboldalt. Más szóval megállapíthatjuk, hogy az oldalunk keresőbarát-e. A SEO Audit eredményei alapján tisztább képet kapunk arról, hogy a weboldalunk hogyan tudna a lehető legjobban szerepelni a kereső organikus listáján.

Google Search Console

A Google Search Console az egyik legnépszerűbb keresőoptimalizálási eszköz. Elsősorban abban tud nagy segítséget nyújtani, hogy pontosan megadja azokat a kulcsszavakat, amiket a keresőbe beírva megtalálható lesz az adott weboldal. Betekintést ad az oldal forgalmi adataiba, így folyamatosan figyelemmel kísérhetjük azokat. Azt is láthatjuk, ha egy másik webhely valahol a mi oldalunkra hivatkozott, ami javíthatja az oldalunk erősségét. Emellett ellenőrzi, hogy a Google milyen mértékben tudja feltérképezni és előnyösen kategorizálni a webhelyet. A Google Search Console használatának nagy előnye továbbá, hogy az oldalon felmerülő esetleges hibákra, technikai problémákra is rámutat. Ezek lehetnek akár mobilbarát alkalmazásra, indexelésre vagy észlelt spam tartalomra vonatkozó hibák.

seo audit 3 1
Kinek ajánlott a Google Search Console használata?

A Search Console ingyenesen használható eszköz, könnyen kezelhető és használata bármely weboldal tulajdonosnak ajánlott, hisz hasznos iránymutatást és segítséget ad a keresőoptimalizáláshoz. Ugyanakkor SEO-szakemberek, online marketinges szakértők vagy cégvezetők is ugyanolyan mértékben használják webes elemzések, kimutatások elvégzésére.

SEO audit érdekli? Lépjen velünk kapcsolatba

Minden beérkezett érdeklődés kiemelten fontos számunkra, ezért a lehető legrövidebb idő alatt reagálni fogunk. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!

Ingyenes konzultáció

Tovább

Ajánlatkérés

Tovább

Google indexelés

Indexelés alatt azt a folyamatot értjük, amit a Google a weboldal rangsorolásakor lefuttat. Ezt könnyedén tudjuk ellenőrizni, ha beírjuk a Google keresőbe a „site:*weboldal linkje*” kifejezésre. Így a Google jó esetben csak a te oldaladon megjelent tartalmakat hozza be a találati listára, ha viszont más van az első helyen, akkor valószínűleg valamilyen On-Page optimalizálási probléma lehet az adott webhellyel, amit minél előbb érdemes kijavítani.

Az indexelési problémák a brandelt kereséssel is összefüggésben lehetnek. Például, ha célzottan egy weboldal márkanevére keresve a Google nem azt a bizonyos oldalt teszi első helyre. Ennek érdemes utánajárni, mert lehet, hogy csak túl friss az oldal és a Google még nem mérte be rendesen, vagy egy gyakran használt, népszerű szót, kifejezést választottunk márkanévnek. Viszont előfordulhat, hogy valamilyen optimalizálási problémát észlelt a kereső az oldalon, így ajánlott egy weboldal elemzést végrehajtani.

Gyakori technikai problémák

Mivel kell számolni SEO audit során?

seo audit 4

A SEO Audit időigényes folyamat, nem lehet pár perc alatt elvégezni. 2-3 óráig, de akár hetekig is eltarthat, viszont megspórolni semmiképp nem szabad. Persze szét is lehet osztani a munkafolyamatot, például először csak az On-Page területet vizsgáljuk át, majd később jöhet a technikai és az Off-Page.

A problémák elkerülésének érdekében bizonyos időközönként ajánlott végigcsinálni a SEO Auditot, és előzetes megfigyelések, elemzések alapján tervezetet készíteni azokról a fejlesztésekről, amiket el szeretnénk végezni az oldalon. Ezzel nem csak a hibákat tudjuk kiküszöbölni, hanem sokszor az ezekből adódó plusz költségektől is megkímélhetjük magunkat.

Ha most már Ön is úgy gondolja, hogy sikeresen tudnánk segíteni az online tartalommarketingjének célbajuttatásában, akkor keressen bennünket, elérhetőségeinken és azonnal elkezdhetjük a közös és sikeres együttműködést Printosh módra!

(+36 30) 686 8893 marketing@seo-audit.hu
Ha most már Ön is úgy gondolja, hogy sikeresen tudnánk segíteni az online tartalommarketingjének célbajuttatásában, akkor keressen bennünket, elérhetőségeinken és azonnal elkezdhetjük a közös és sikeres együttműködést Printosh módra!

(+36 30) 686 8893

marketing@seo-audit.hu

SEO Audit érdekli?
Lépjen velünk kapcsolatba!

Minden beérkezett érdeklődés kiemelten fontos számunkra, ezért a lehető legrövidebb idő alatt reagálni fogunk. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!

Konzultáció
Ajánlatkérés