A keresőoptimalizálás egyik nagyon fontos eleme a linkprofil elemzés, amely sokak számára mégis egy ismeretlen a SEO világában. Az off-page SEO, azaz a keresőoptimalizálás egyik szegmenséről van szó, de ugyanolyan önálló terület, mint a tartalomírás vagy a kulcsszótervezés. Azt viszont kevesen tudják, hogy a böngészőben lévő helyezési eredmények kicsivel több, mint 50%-át ezek az off-page SEO beállítások befolyásolják, amelynek tehát a linkprofil is része. Az utóbbi években drasztikusan megnőtt a weboldalak száma, amelyekből remek linkprofil struktúrát lehet kiépíteni, de honnan tudjuk, hogy melyik számít biztonságosnak? A linkprofil elemzés 2022-ben még nagyobb validitással rendelkezik, mint eddig bármikor.

Linkprofil elemzés: a SEO egy önálló alfaja

Elsőként fontos tudnunk, hogy mi az az off-page SEO. Minden, ami a domainhoz kapcsolódik: annak megbízhatósága, megfelelő titkosítása, a metaleírások, az oldal válaszideje, illetve bármilyen olyan külső oldalról származó link, offline említése a brandnek relevanciát ad hozzá az oldalhoz, amelyet a Google a weboldalunk indexelése során felhasznál. Az alapvető elemei ezeken felül például, hogy hány aloldal tartozik hozzánk, milyen ennek a struktúrája, milyen az oldalak CTR-ja (azaz kattintási arány), illetve az oldal forgalma, a domain hosszúsága, és végül pedig az oldalra mutató linkek. Itt jön be a linkprofil elemzés fontossága.

De mi is az a linkprofil? Egy adott domain linkprofilja mutatja meg, hogy milyen más oldalak hivatkoznak rá. Tehát bármilyen oldalról is legyen szó, létező vagy már nem létező hivatkozási oldal, a linkprofilba minden bekerül, amely linkkel kapcsolódik a mi domainünkhöz. Ezek a backlinkek alapvetően három csoportba sorolhatók: a természetes, a manuálisan létrehozott és az úgynevezett self-created, tehát amelyet mi magunk hozunk létre hivatkozásként a saját domainünkre. Ilyen péládul egy landing page is. Mi nem csak ilyenek kialakításával foglalkozunk, de linkprofil elemzéssel is, így megtudhatjuk, hogy azok a hivatkozások és oldalak, amik ránk mutatnak, biztonságosak-e.

Havidíjas keresőoptimalizálás szolgáltatás

SEO nélkül akár 2-3 évbe is telhet mire láthatóvá válik egy weboldal a Google keresőben.
Havidíjas keresőoptimalizálás ezt az időt a harmadára is lehet csökkenteni!

Tovább

A black box információi: mire is jó a linkprofil elemzés?

Azonban ismét felmerül egy kérdés: mit értünk biztonságos alatt? Nos, ha például egy olyan link mutat ránk, amely már elavult és hibásan működik, az befolyásolja a Google indexelési folyamatát, tehát magát a Google találatai között elfoglalt pozíciónkat. Ezen kívül vannak olyan szolgáltatók, amelyek kifejezetten azzal foglalkoznak, hogy a birtokukban lévő domainekre hirdetéseket vagy hivatkozásokat posztolnak, amivel ránk mutatnak. Azonban ha ebből túl sok lesz egyszerre, a Google spamként kezeli, és szintén rontani fogja az oldalunk megtalálhatóságát a böngészőben.

De ez csak két példa. Ami ennél sokkal súlyosabb, hogy ha olyan oldal mutat ránk hivatkozással, amely vírusos. Az nyilván a fogyasztó számára is elrettentő, és a mi weboldalunk is megfertőződhet. Ezen felül, ha az egyik ilyen backlink már korábban kapott Google büntetést, akkor megvan az esélye, hogy a mi website-unkat is valamilyen módon megbünteti a böngésző. Ezért is fontos a linkprofil elemzés. Az elvégzett vizsgálatok közé tartozik többek között a domain authority, valamint a domainek számának vizsgálata, azok minősége, ezen kívül a bizalmi erő, a nézettségi adatok, a titkosítási információk és még sorolhatnánk. A jól működő site tehát nem csak saját határain belül gondoskodik a biztonságról. Mi pedig azért vagyunk, hogy ezeken a határokon átlépve Önnek releváns segítséget tudjunk nyújtani.

Díjmentes konzultáció és SEO audit

Lépjen velünk kapcsolatba!
SEO nélkül akár 2-3 évbe is telhet mire láthatóvá válik egy weboldal a Google keresőben.
Havidíjas keresőoptimalizálással ezt az időt a harmadára is lehet csökkenteni!

Tovább

Ha most már Ön is úgy gondolja, hogy sikeresen tudnánk segíteni az online tartalommarketingjének célbajuttatásában, akkor keressen bennünket, elérhetőségeinken és azonnal elkezdhetjük a közös és sikeres együttműködést SEO-AUDIT•HU módra!

(+36 30) 686 8893 marketing@seo-audit.hu

Ha most már Ön is úgy gondolja, hogy sikeresen tudnánk segíteni az online tartalommarketingjének célbajuttatásában, akkor keressen bennünket, elérhetőségeinken és azonnal elkezdhetjük a közös és sikeres együttműködést  SEO-AUDIT•HU módra!

(+36 30) 686 8893

marketing@seo-audit.hu

Ajánlott bejegyzések